Kerékcsikorgásos megyei tanácsülés: megvágnák a buszjáratokat

Kerékcsikorgásos megyei tanácsülés: megvágnák a buszjáratokat

„Sem én, sem Bölöni György kollégám nem értünk egyet azzal, hogy úgymond költségtakarékossági indokkal szüntessenek meg buszjáratokat magyarok lakta településekre is” – mondta az Aradi Napnak Péró Tamás megyei tanácsos.
Holnap, december 20-án a megyei tanács ülésén napirenden szerepel egy határozat-tervezet, amelynek alapján több tucatnyi buszjáratot szüntetnének meg. „A buszjáratok közérdeket képviselnek, további egyeztetésekre lenne szükség a kérdésben, ezért kérni fogjuk a napirendi pont szavazásának elhalasztását” – magyarázta Péró, aki utasszámmal, bérletesek számával érvel a járatcsökkentés ellen.
Tény, az elkészült határozat-tervezet szerint, például, Arad-Újpanád (Horia) között négy oda-vissza járatot vágnának le, Angyalkútra hármat, Fakertre ötöt, Zimándújfalura négyet, Szentpálra hármat, Tornyára, Pécskára egyet-egyet, de hasonló a helyzet a Maros- vagy Körös-völgye településeinél is.
Péró úgy véli, az nem spórolás, hogy egy járatszám-csökkentés ellenére, ugyanannyi buszra, sofőrre van szükség, vagyis a „nyereség” csupán pár liter üzemanyag.

Jegy- és bérleteladás elővárosi, megyei járatokon

Categories: Aktuális, Slider