Arad-Gyula Kézfogások

Arad-Gyula Kézfogások

Ma délelőtt a Városháza dísztermében kezdődött a 23. Arad-Gyula Kézfogások aradi programsorozata. A vendégeket először Bognár Levente alpolgármester köszöntötte, majd Gheorghe Falcă polgármester idézte fel a közel negyed évszázaddal ezelőtti eseményeket, amikor néhány aradi és gyulai politikusnak, a civil szférának megvolt a bölcsessége és bátorsága elindítani ezt a kezdeményezést. Emlékeztetett, hogy annak idején a román külügyminisztérium felháborodott azon, miként engedhet meg magának ilyet egy város. Ami akkor úttörő kezdeményezésnek számított, ma már normalitás, hisz Aradnak több testvérvárosa is van a határon túl, tette hozzá Arad polgármestere.
Dr. Görgényi Ernyő gyulai polgármester elmondta, akárhányszor Aradra érkezik, örömmel tapasztalja a város fejlődését, és nem csupán a központban. “A fejlődés bizonyítja, hogy van mit tanulni egymástól, hisz erről is szól az eltelt 23 év” – jelentette ki, megállapítva, hogy “az együttműködés kiállta a próbát”.
Görgényi, előremutatva, jelezte, hogy feladat most a jó példák bemutatása, feladat ezek bővítése.
A megnyitón jelen volt még, többek között Kónya István, Gyula alpolgármestere, Becsyné dr. Szabó Márta jegyző, Lilioara Stepănescu, Arad jegyzője, a két testvérváros tanácsosai, intézményeinek képviselői, civil szervezetek.
Végül a két polgármester egy-egy festménnyel kedveskedett kollégájának.
A program szekcióülésekkel folytatódott, miközben a vendégek egy csoportját Böhm László, a városi kulturális központ munkatársa városlátogatásra kísérte.
Kora délután került sor a “Hálózat a társadalmi vállalkozások sikerességéért” című konferenciára, majd az Aradi Filharmónia koncertjére a Hadsereg Házában.

Categories: Aktuális, Slider