Adventi gyertyagyújtás Pécskán

Adventi gyertyagyújtás Pécskán

Vasárnap délelőtt keresztények világszerte meggyújtották az első gyertyát a Karácsonyt megelőző várakozás és lelki felkészülés négyhetes időszakát jelképező adventi koszorún.
Pécskán először állítottak köztéri adventi koszorút a Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület kezdeményezésére és szervezésében, a római katolikus plébánia támogatásával.
Sűrű hóesésben, a fehérbe borult Szentháromság parkban felállított koszorún ft. Czeglédi Ferenc plébános gyújtotta meg az első gyertyát, a templomi kórus kíséretében, az „Ó, jöjj el Emmánuel” eléneklése után.
Az ünnepi pillantra a délelőtti szentmise előtt került sor a hívek egy csoportjának részvételével, akiket Tajcs Anna, a szervező egyesület alapító tagja köszöntött egy karácsonyi verssel.
A pécskai köztéri adventi koszorú gyertyáit vasárnap délelőttönként 10.15 órakor mindig más gyújtja meg, a másodikat Marjai János, Battonya testvérváros polgármestere, az ottani templomi kórus közreműködésével.
A harmadik, rózsaszínű gyertyát, amely Szűz Máriát és az örömöt jelképezi, a Pécskai Rózsafüzér Társulat képviselői gyújtják majd meg.
A Karácsony előtti nap, advent negyedik vasárnapján, Antal Péter pécskai polgármester fogja meggyújtani az adventi koszorú utolsó gyertyáját.

Sinka Pál

Categories: Aktuális, Slider