Esti szemetelés a városi tanácsban

Esti szemetelés a városi tanácsban

A keddi, Gyula-Arad Kézfogások zárórendezvényét, az Erkel-művekből szervezett koncertet meg sem várhatták a küldöttség városi tanácsosai, mert este 20.00 órára rendkívüli tanácsülésre rendelték őket vissza. Az ok: meg kellett szavazni a hulladékgyűjtés tarifáját a Polaris Holdinggal kötött szerződés-hosszabbításhoz, ellenkező esetben ez nem léphet életbe. Amint arról beszámoltunk az új megyei hulladékkezelő által a temesvári Retim Ecologic Service-szel, mint a közbeszerzési pályázat győztesével aláírt keretszerződés életbe lépése az érintett településekkel – köztük a megyeszékhellyel – a papírforma szerint hat hónapot vesz igénybe: ennyi idejük van a az érintett településeknek és a Retimnek a külön-külön szerződések megkötésére.
Addig azonban Aradon el kell szállítani a szemetet, ezért a város, élve erre adta törvényes lehetőségével, közbeszerzés nélkül hosszabbított a Polaris-szal. Ehhez viszont a tarifákat is meg kellett szavazni, ezért trombitálták össze szélsebesen a mai tanácsülést.
A határozat-tervezet csont nélkül átment a testületen, s amíg a Polaris marad, a díjszabás a lakosoknak 4,10 lej/hónap+ÁFA, cégeknek 58,97 lej/köbméter+ÁFA.

Categories: Gazdaság, Slider