Beépül a bútorgyár helyén maradt dzsungel

Beépül a bútorgyár helyén maradt dzsungel

Jövőre eltűnhet végre Arad egyik szégyenfoltja, az évekkel ezelőtt sebtében ledózerolt bútorgyár helyén maradt, 80 ezer négyzetméteres dzsungel. Az AFI Europe ingatlanfejlesztő bejelentette, hogy 2018-ban megkezdi a területen egy új bevásárlóközpont építését. A zf.ro információi szerint többek között hipermarket, barkácsáruház, valamint önálló sport-, elektronikai-, ruházati márkák bérelnek itt majd 1000-2000 négyzetméteres helyiségeket. A beépített terület 35 0000 négyzetméter lesz, ehhez ezer férőhelyes parkolót is létesítenek.
Az AFI saját honlapján nem rejtette véka alá, hogy a beruházással kapcsolatban egyeztetéseket folytatnak a szomszédos Atrium plázával, mert nyilván egyik fél sem akar párhuzamos üzletpolitikával aláásni a másiknak. Annak idején szóba került az Atrium függőfolyosóval való ősszekötése az új, U-alakban épülő bevásárlóközponttal, kérdés, megmarad-e az ötlet.
Az AFI Europe még 2012-ben megkapta a várostól a terület rendezési tervét, egyelőre titok, mennyit áldoznak a beruházásra.

Fotó: már csak emlék

Categories: Gazdaság, Slider