Kong al államkassza: drágul a benzin, zárjegy lesz az ásványvizen

Kong al államkassza: drágul a benzin, zárjegy lesz az ásványvizen

Az már rég tény, hogy a felelőtlen béremelési ígéretek, a nyaklótlan illetékcsökkentések előbb-utóbb visszacsapnak. A visszacsapás ideje pedig elérkezett, hisz hála a PSD-ALDE kormánynak, az államkassza üres, csupán milliárdos banki kölcsönökkel, kincstárjegyek eladásával képesek kifizetni a közszférában a béreket, a nyugdíjakat.
A hiány egy részét pedig “természetesen” a hétköznapi emberen, cégeken akarják bevasalni. Szeptember 15-én és október 1-jén, két lépésben emelik az üzemanyagok jövedéki adóját, ami a szakemberek számítása szerint kb. 0,31-0,4 lej/liter üzemanyag drágulást jelent a kutaknál. S amikor drágul az üzemeanyag, drágulni fog minden, ami szállításhoz kötött a kenyértől a tejig.
Azt is kitalálta a PSD-ALDE a mai kormányülésen, hogy megcsapolják az ásványvíz-gyárakat: 34%-kal emelik a kitermelési és kutatási díjat, 67%-kal a kitermelési terület adóját, ugyanakkor a cigarettához és alkoholhoz hasonlóan zárjegy-köteles lesz a víz. Ami szintén plusz költség a bolti ásványvízen. Sőt, újraengedélyeztetésre kötelezik a kitermelőket, gyártókat, újabb bőrt nyúzva le róluk.
És ez csak a kezdet, a kormány népnyúzó politikája kiapadhatatlan ötletek tárházát rejti még magában.

(ij)

Categories: Gazdaság, Slider