MKIDSZ Day: ez volt a legsikeresebb

MKIDSZ Day: ez volt a legsikeresebb

A Pécskai Magyar Kulturális Ifjúsági Demokrata Szervezet (MKIDSZ) eddigi legsikeresebb ifjúsági napját tudhatja maga mögött, melyet augusztus 25-26. között rendeztek meg.
A harmadik éve nyilvános eseménynek számító MKIDSZ Day szervezőcsapata évről évre komoly szervezési munkát végez annak érdekében, hogy minél nagyobb számú közönséget vonzzon a pécskai Kiserdőhöz augusztus utolsó hétvégéjén. A kemény munkának megvolt a gyümölcse, hiszen idén több, mint 700 látogató fordult meg a minifesztivál helyszínén.
Pénteken, augusztus 25-én, délután négy órától nyitotta meg kapuit a rendezvény, ahol ugyanebben az időpontban az aradi Sabin Drăgoi Művészeti Gimnázium képzőművészei elkezdték graffiti-rajzaikkal színessé tenni a későbbi buli helyét. Este fél kilenckor a BSW adott koncertet az MKIDSZ-sátorban, akik Magyarország elismert hiphop előadói közé tartoznak. Egy órával később az Anima Prizma Mozgásműhely tűzzsonglőr produkcióval szolgálta a nézőket, majd este tíz órakor Strong R. lépett a színpadra, aki 2016-os Ballantine’s Music Awards „Év felfedezettje” kategóriában második helyezést ért el, mint lemezlovas. Ekkor már jó kedély uralkodott a bulisátorban, de a hangulatot a Katapult DJ párosa fokozta maximumra, akik tortával, széndioxidos ágyúkkal, konfettizáporral és színes rudakkal szórakoztatták a közönséget. Az utolsó fellépőpáros DJ Acoustic, aki rendszeres hangulatfelelőse az MKIDSZ-buliknak, illetve Snazu volt.
A hajnalig tartó buli után szombaton délután összegyűltek az MKIDSZ-es tagok, illetve a 2017-es M-PROJEKT résztvevői, hogy méltóképpen zárják le úgy az idei M-PROJEKTET, mint az MKIDSZ Day-t. Az estig tartó vetélkedők és próbák után minden résztvevő M-PROJEKTes emléklapot kapott a március óta tartó rendezvénysorozatban való részvételéért.
Az MKIDSZ Day szervezői köszönetet mondanak a rendezvény támogatásáért a Pécskai Polgármesteri Hivatalnak, Pécska Város Helyi Tanácsának, illetve minden olyan támogatónak, akiknek köszönhetően létrejött az esemény. Jövőre 10 éves lesz a szervezet, ezért az eddiginél is emlékezetesebb bulit terveznek a rendezők.

Vezető fotó: Strong R koncert

Az MKIDSZ csapata

Categories: Aktuális, Slider