Győzelemmel rajtolna az UTA

Győzelemmel rajtolna az UTA

Ma délben, a hétvégén rajtoló bajnokság beharangozójaként sajtótájékoztatót tartott az UTA. “Győzni megyünk Târgoviştéra. Nem lesz látványos mérkőzés, de a részünkről hatékony, igazi rangadóra kell számítani, hisz a Chindia is megcélozta a feljutást” – mondta Adrian Mihalcea vezetőedző. Hasonlóan optimistán nyilatkozott a frissen felkent csapatkapitány, Marius Curtuiuş is, aki tisztában van vele, hogy rendre nehéz mérkőzéseket vívnak.
A sajtótájékoztatón szóba került a tévéközvetítés ügye is. Mint ismeretes, az UTA az egyetlen csapat a II. Ligában, amelyik nem adta felhatalmazását a szakszövetségnek (FRF), hogy tárgyaljon a Digi TV-vel a közvetítési jogokért. Mihalcea úgy véli, nem sportszerű, hogy az UTA ugyanannyi pénzt kap a közvetítési jogokból, mint egy olyan csapat, amelyik talán háromszor került képernyőre az egész bajnoki idényben. És a kevés pénz – kb. 23 ezer euró – miatt úgy érzi, ennyiért a Digi TV nem szabhatja meg, mikor játsszanak le egy mérkőzést. “Ha többet fizetnének, akkor elfogadnánk a beleszólást” – tette hozzá Mihalcea.
Augusztus 9-én az UTA vezetősége és a játékosok fogadáson beszélgethetnek az induló bajnokságról. Erre 19.00 órától a Zimándi úton lévő Biavati rendezvényteremben kerül sor. A szurkolókat, a bérlet felmutatásával ingyenesen, buszokkal szállítják, ezek a Hegyalja (Podgoria) téren a buszmegállóból indulnak.

Categories: Slider, Sport