Jön a lovaskocsis városnézés: de ki takarítja a lócitromot?

Jön a lovaskocsis városnézés: de ki takarítja a lócitromot?

A mai városi testületi ülésen is sikerült hülyét csinálnia magából Beniamin Vărcuş szocdemes tanácsosnak, főként annál a napirendi pontnál, amelynek megszavazásával Aradon is lesz lovaskocsis városnézés. Szerencsére az érintett nem láthatta, milyen jót kuncogtak a mögötte ülők, amikor keményen megkérdezte, hogy ki fogja eltakarítani a lócitromot a Kultúrpalota előtt? Mert ugyanis itt lesz a lovaskocsik indulási és érkezési állomása. Szerinte, a Kultúrpalota előtt nincsenek meg a feltételek az ürülék eltakarítására, az aszfalt felmosására. Erre megkérdezte tőle Călin Bibarţ alpolgármester, hogy vajon a bécsi lovak különbek-e az aradiaknál, és nem potyogtatnak?
Persze, amennyiben Vărcuş végigolvassa a tervezet szövegét, belebotlik a kitételbe, miszerint a lovaskocsi tulajdonosának majd kötelessége lesz zsákot húzni a ló alfelére.
A röhejes intermezzót követően végül megszavazták a határozat-tervezetet, s a jövőben Aradon is lesz lovaskocsis városnézés. Egy kör felnőtteknek 20, kiskorúaknak 15 lejbe kerül. Aki majd igényeli az engedélyt, szigorú állategészségügyi bizonyítványt kell bemutasson a lovakra, a kocsi sem lehet “tákolmány”, ráadásul neki kell takarítania a placcon a Kultúrpalotánál. Az engedély 200 lejbe kerül, a szolgáltatás adóköteles.
Városnapokon, vagy más alkalmakkor egyébként már volt lovaskocsis városnézés Aradon, most ezt a tevékenységet akarják rendszeresíteni, keretekbe foglalni.

Fotó: illusztráció

Categories: Aktuális, Slider