Turisztikai vásár: teljes érdektelenség

Turisztikai vásár: teljes érdektelenség

Amennyiben jövőre lesz folytatása az Aradi Turizmus Napjának, a szervező megyei tanács, polgármesteri hivatal valami egészen mást kellene kibányásszon ötlettárából, mert a mai, a strandra begyömöszölt rendezvényt a teljes érdektelenség kísérte. Ami könnyen borítékolható volt, hisz ugyan hány száz turista lenne kíváncsi a berángatott polgármesteri hivatalok sátraira, a megyei könyvtár sátrára, néhány borpince langyos itókájára? A pozitív kivétel, talán három-négy kiállító volt – Hoinarii Zărandului Egyesület, Free Tours, Salvaspeo -, akik életízű programokat ajánlottak, de számuk édeskevés, ráadásul nem a mai turisztikai vásáron, és nem így kell népszerűsíteni, de ez másik kérdés. És ugyan mit keresett az Aradi Turizmus Napján egy utazási iroda, amelyik külföldi nyaralásokat kínált?
Szombaton déli órákban, a rekkenő hőségben már minden résztvevő szemmel láthatólag unta az egészet, alig várták, hogy hazamehessenek, hisz a “látogatók” fogalma kimerült azokban, akik a várhíd felől igyekeztek a strandra. Ottjártunkkor, 14.00 óra tájékán a színpadon egyébként remek zene szólt, de senki nem állt meg előtte a tűző napon.
Némi sikere csupán az ingyenes csónakázást övezte a Maros Ártér Tájvédelmi Körzet jóvoltából. Az ötlet remek, csupán ki kellene dolgozni, megkínálni hetente, biztosítani hozzá a megfelelő infrastruktúrát: tisztességes kikötőhely, lépcsők a Maros-partig stb.
A program záróakkordjának, az esti medence-partinak pedig természetesen semmi köze Arad megye turizmusához.

(irházi)

Categories: Aktuális, Slider