Lila lufipukkasztás: UTA-Poli 1-3

Lila lufipukkasztás: UTA-Poli 1-3

Csak bizakodhatunk, hogy az UTA a következő bajnoki idényben végre két lábbal a földön kezdi a sorozatot, és nem kerget lila ábrándokat a feljutást tekintve. Ennek a csapatnak a kerete, a költségvetése még román viszonylatban is nagyon messze téblábol az I. Ligától. Ha pedig akad egy gólerős csatár, azt gyorsan eladják, és vélhetően néhányan jót kuncognak a markukba.
Sajnos, a városi és a megyei tanács kizárólag szurkolói voksokban számol, ezért évek óta a nyújtott teljesítményhez viszonyítva aránytalanul sok közpénzt pumpál az UTÁ-ba, a csapat vezetőinek realitásérzéke – legalábbis kommunikációs szinten – pedig fényévnyire került a hétköznapi valóságtól.
Falusi libalegelőn (= világosi pálya) kergetni a labdát az I. Liga kiadó helyéért pedig tökéletesen jellemzi a szakszövetséget: nincs az az európai labdarúgó szövetség, amelyik ezt megengedné. Más kérdés, hogy a Motorul pálya, ahol az UTA egyébként játszik, a II. Ligában is a futottak még kategóriát súrolja.
Pedig a mérkőzés a lehető legjobban kezdődött az aradiaknak, hisz Burlă már az 5. percben megszerezte a vezetést. A Poli játékosainak lába azonban nem remegett meg, és a 17. percben Bărbuţ révén egyenlítettek, majd négy perccel később Drăghici előnyhöz juttatta csapatát, a 88. percben pedig Henrique bevágta a győztes gólt.

(irházi)

Fotó: sportarad.ro

Categories: Slider, Sport