Ballagás a Csikyben: már elférnek egyetlen tablón [VIDEÓ]

Ballagás a Csikyben: már elférnek egyetlen tablón [VIDEÓ]

“Itt ülve az ünnepségen azon gondolkodtam, hogy mi vagyunk kevesen, vagy az udvar túl nagy” – kezdte beszédét Pellegrini Miklós főtanfelügyelő helyettes, fájóan rámutatva a Csiky Gergely Főgimnázium alapvető (de nem egyetlen) gondjára. Igaz, idén mintha a szülők-rokonok-barátok-ismerősök is kevesebben érkeztek, mint előző esztendőkben.
A helyzet súlyosságát mi sem érzékeltette jobban, mint hogy a három végzős osztály ráfért egyetlen tablóra. Igaz, zsúfolni kellett a 72 diákot és a tanárokat. Ezzel kapcsolatban azért megjegyzendő, hogy az egyetlen tablót meg kellett volna tisztelni azzal, hogy állványra helyezik (talán porosodik valahol egy tábla-tartó régi faállvány), nem pedig három székre támasztva mutogatni a prezídium mögött, kemény meghajlásra kényszerítve a nagyérdeműt.
Ami viszont messze kibújt az ilyenkor megszokott és halálig unt sablonosságból, az dr. Muntean Tibor új igazgató első évzáró beszéde volt. Lejjebb rákattinthatnak a videóra, érdemes meghallgatni. Akárcsak, természetesen a többi felszólalót is: Király András oktatási államtitkár, Bognár Levente alpolgármester, Faragó Péter RMDSZ-es parlamenti képviselő.

Categories: Aktuális, Slider