Magyar rendőr kerestetik

Magyar rendőr kerestetik

„Hetedik éve tartanak fenn helyet országosan a Rendőr Akadémia tanintézményeiben a magyar és más nemzeti kisebbségekhez tartozó diákok számára. Az idei 17 hely is azt bizonyítja, hogy az RMDSZ 2010-ben kormányhatározatba emelt javaslatának mai is jól látható eredménye van” – nyilatkozta Apjok Norbert RMDSZ-es képviselő, az alsóház közrendészeti bizottságának tagja azt követően, hogy kérésére a Máramaros megyei rendőrség arról tájékoztatta, a 2017-es tanévben 6 helyet tartanak fenn magyar diákok számára a rendőrakadémián. A megyei rendőrség közleménye szerint további 11 helyet különítettek el a nemzeti kisebbségekhez tartozó fiatalok számára az altisztképző iskolákban. Jelenleg zajlik a felvételi az akadémiára.

Szórványvidéken egyáltalán nincs, vagy csak elvétve van magyar, vagy magyarul beszélő rendőr. Apjok Norbert képviselő kifejtette: „a rendőrakadémián, illetve az altisztképző iskolákban külön helyeket tartanak fennt a magyar fiatalok részére, rajtunk múlik, hogy élünk ezzel a lehetőséggel, vagy sem. Mi azért dolgozunk, hogy az erdélyi magyar fiataloknak lehetőségük legyen a szülőföldön való boldogulásra.”

A rendőrakadémia felvételi vizsgájához szükséges dokumentumok listáját és további információkat a www.academiadepolitie.ro,www.scoaladepolitie.ro, illetve a www.scoalapolcj.ro oldalakon találnak.

(RMDSZ-sajtóközlemény)
Fotó: illusztráció

Categories: Aktuális, Slider