Kivágták “Papa Didit” a megyei könyvtár éléről

Kivágták “Papa Didit” a megyei könyvtár éléről

Őshonos, ritka művelt, a magyarsággal szemben is mindig megértő aradi román értelmiséget vágott ki Iustin Cionca megyei tanácselnök egy közintézmény éléről: az áldozat az aradi Frankofon Fesztivál atyja, a rendezvény európai hírnevének megalapozója, a megyei könyvtár igazgatója, Florin Didilescu. De az igazsághoz tartozik, hogy multikulturalizmusa az utóbbi időben gyakran megbicsaklott, ám ezt írjuk a székfogása számlájára.
Az Aradon “Papa Didi” néven ismert és elismert, könyvtár-, kultúra-menedzsmentben is profi Didilescu nevéhez fűződik, többek között a könyvtár korszerűsítési programjának elindítása, nem rajta múlott, hogy például a nyilvántartás digitalizálása mai napig késik.
A megyei tanács által kiadott hivatalos verzió szerint Didilescu a közintézmények vezetői számára kötelező éves beszámolón, meghallgatáson és “menedzsment terven” nem érte el a minimálális 7-es osztályzatot. Ami, lévén szubjektív ítélet, nyilvánvalóan tartalmaz politikai, vagy leszámolás-indíttatást. Ezért kirúgták az intézmény éléről.
Helyét, ideiglenesen Cristina Duma könyvtáros veszi át a versenyvizsga kiírásáig.
Sajnos, Florin Didilescu a megyei tanács, személyes bosszúktól tarkított “új stratégiájának” egyik első áldozata. Folyt. köv.

(irházi)

Categories: Aktuális, Slider