Folyik a szemétkedés: közben azért üresíteni kellene

Folyik a szemétkedés: közben azért üresíteni kellene

Egyelőre zátonyra futott Arad utcaseprésének, a köztéri kukák üresítésének megoldása. A Polaris Holding kipattintását (csak az utcai takarításból) követően keletkezett űrt hosszú hetek óta képtelen betömni a város, az alkalmi és manna-várományos kuka-üresítők megunták az ingyenmunkát. A holnapi, április 25-i tanácsülés egyik napirendi pontja, hogy a szolgáltatást, ideiglenesen, három hónapra a tönk szélén álló Aradi Községgazdálkodási Vállalatra (GCA) bízzák. Ameddig lezárul a közbeszerzési pályázat. Tény, a kiírt pályázat eredményét az egyik résztvevő megfellebbezte, így megjósolhatatlan, meddig húzódik majd a jogi procedúra. Addig azonban utcaseperni kellene, és üresíteni a szemétkukákat. Vélhetően kedden megszavazza a többség a határozatot, kérdés, hogy a GCA miként oldja meg a nyakába zuttyantott feladatot, hisz sem alkalmazottai, sem autói nincsenek erre a szolgáltatásra.
A városi cég menedzsmentjének hozzáértését jellemzi, hogy a GCA április elejétől beszüntette a temetkezési szolgáltatást, mert “nem volt rentábilis”. Érdekes, hogy a magán temetkézési vállalatok profitábilisak, tulajdonosaik luxuskocsikal közlekednek.
Sajnos, a város az elmúlt negyed évszázadban feltőkésítés helyett kinyírta a GCA-t (is), holott Aradnak nyereséget termelő házi vállalat lehetett volna belőle. A jelek szerint nem sikerült egyeztetni az érdekeket.

(irházi)

Fotó: utcai szemeteskuka mai fotója a Hegyalja téren

Categories: Aktuális, Slider