Büdzsé: az aradi magyarság megkapta a magáét

Büdzsé: az aradi magyarság megkapta a magáét

A két aradi RMDSZ-es városi tanácsosnak – Bognár Levente alpolgármester, Szabó Mihály – köszönhetően, a lehetőségekhez mérten sikerült kiverekedni a maximumot a magyarságnak úgy, hogy a közigazgatási béremelések miatt szinte minden szektorban vágni kellett. A megyeszékhely büdzséjét ma szavazták meg, Bognár Levente az Aradi Napnak elmondta, az oktatás, kultúra, egyházak terén sikerült több projektet is bevinni.
„Ami a Csiky Gergely Főgimnáziumot illeti, felújításra kerül a régi iskolaépület fűtéssel, az alagsorral együtt, ez utóbbival köztudottan rengeteg probléma volt. Most megoldjuk” – mondta Bognár. – „Megvan a keret a magyar rendezvényekre, az Aradi Kamaraszínház 2017-es évadjára, folytatódik a Megbékélési Park felújítása, és egyházainkat is támogatjuk” – tette hozzá.
Gheorghe Falcă polgármester korábban jelezte, idén Arad költségvetése kb. 6 millió euróval lesz kisebb, mint tavaly, s kérdés, hogy az elvonásokat a PSD-kormány milyen mértékben kompenzálja az ellenzékinek számító Aradnak. Például a béremelés terén.
A megyeszékhely nettó befizetője az országos büdzsének, ám csak töredéket kap vissza, miközben a déli megyék, a befizetéshez képest 100 százalék fölötti támogatásban részesülnek. Várhatóan a szocdemek a közalkalmazotti béremelést csak a hozzá nagyon kedves megyék-városok esetében kompenzálják, Arad és sok más erdélyi megye pedig „termelje ki”.

(ij)

Fotón Bognár Levente, Gheorghe Falcă: a lefőzhetetlen páros

Categories: Aktuális, Slider