Winkler: a többsebességű Európa halotti bizonyítvány

Winkler: a többsebességű Európa halotti bizonyítvány

Az európai projekt halotti bizonyítványát jelenti, ha európai vezetők nyilatkozatban teszik hivatalossá a többsebességű Európa gondolatát, erről beszélt Winkler Gyula EP-képviselő hétfő este Strasbourgban, ahol az Európai Parlament plénuma ülésezik. “Ha az EU hatvanéves évfordulójára tervezett Római Nyilatkozat egy többsebességű Európa jövőképét vetíti előre, akkor azt az európai projekt halotti bizonyítványának lehet tekinteni” – jelentette ki az EP-képviselő.
Winkler Gyula szerint az Európai Unió jövőképét nem a mai frusztrációk alapján kellene felvázolni. “Szilárd meggyőződésem, hogy az európai polgárok többet érdemelnek. Egy jövőképet nem a ma frusztrációira kellene alapozni. Az Európai Unióról szóló közös jövőképünket a legfontosabb értékünkre kell felépíteni, éspedig az egységünkre. Vissza kell építeni a kölcsönös bizalmat, visszaadva a reménységet Európa minden polgárának” – fogalmazott a képviselő, kiemelve, hogy egy olyan Európai Unióban bízik, amely összehozza az embereket. “Olyan Európai Unióban hiszek, és az erdélyi magyar közösség is egy olyan uniót szeretne, amely az európai nemzetek és a nemzeti közösségek uniója, a régiók Európája, amely közelebb hozza egymáshoz a polgárait” – hangsúlyozta Winkler Gyula.
Március 25-én az EU tagállamainak állam- és kormányfői Rómában találkoznak, az Európai Unió elődjét jelentő Európai Gazdasági Közösséget megalapozó római szerződés megkötésének 60. évfordulóján. Az ülésen várhatóan közös nyilatkozatot is elfogadnak.

(Winkler Gyula EP-képviselő sajtóirodája)

Categories: Környékünk, Slider