Bodor Pálra emlékezik az RMDSZ

Bodor Pálra emlékezik az RMDSZ

Életének 87. évében, hosszan tartó betegség következtében elhunyt Bodor Pál író, újságíró, műfordító (1930. július 28 – 2017. március 12.).

1946-tól több romániai magyar lapnál is dolgozott, a temesvári Szabad Szónál, a Romániai Magyar Szónál, majd a kolozsvári Igazságnál. Irányította a Gaál Gábor Irodalmi Kört, majd a Kriterion Könyvkiadó magyar szerkesztőségét. 9 évig, 1970–1979 között a Román Rádió és Televízió nemzetiségi műsorainak főszerkesztője. Publicisztikái mellett több verseskötete is megjelent.

Bodor Pál a legnehezebb időkben, a kommunista karhatalom idején az önzetlen közszolgálat útját választotta. Jól tudta, a romániai magyar közösség fennmaradásának nagy ára van, a kultúrát nemcsak tanulni, főként éltetni kell. És ő nem félt magára vállalni ezt a terhet.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség kegyelettel emlékezik irodalmi munkásságára, közéleti tevékenységére, fejet hajt Bodor Pál előtt. Olyan hétköznapi hőst tisztelhettünk benne, akit hosszú ellehetetlenítések sorát követően sem lehetett elhallgattatni, aki kiállta az élet mindhét próbáját.

Vigasztalódást gyászoló családjának!
Áldott és örök legyen az emléke!

KELEMEN HUNOR
szövetségi elnök

2017. március 13.

(MTI-fotó, Kollányi Péter)

Categories: Aktuális, Slider