A Kárásztelek Pezsgőpincészet a Tulipánban

A Kárásztelek Pezsgőpincészet a Tulipánban

“A kárásztelki pezsgőpincészet az első olyan romániai befektetés, mely a minőségi pezsgőkészítés céljával indult és ennek alapján lett kiválasztva a szőlőterület elhelyezkedése és szőlőfajtái valamint a pincészet épületének kivitelezése és technológiai felszereltsége.
Jelenleg kínálatunkat két gyöngyöző bor, reduktív fehér és rozé borok, valamint tölgyfa hordóban érlelt fehér és vörös borok képezik. A tradicionális champenoise módszerrel – azaz kizárólag palackban érleléssel – készült pezsgőink előreláthatólag 2017 tavaszán jelennek meg a hazai és a nemzetközi piacon.
A 2013-ban átadott, 1600 m2 területű pinceépület európai színvonalú, ultramodern technológiával rendelkezik. A reduktív eljáráshoz használt 2300 hektoliteres erjesztő tartály kapacitásunk mellett, az oxidatív módszerrel készült boraink előállításához 225 és 500 literes magyar tölgyfahordókat használunk. A pezsgőgyártás minden mozzanata, az első és második erjesztéstől a degorzsáláson keresztül a palackozásig és címkézésig a saját pincénkben történik, a jelenleg létező legmodernebb felszereléssel.

A 2015 decemberében építészeti Nívó-díjat nyert épület zöldenergiát használ, hűtését és fűtését geotermikus hőszivattyú biztosítja, a villanyáram fogyasztást pedig napelemek kompenzálják.
A Pannonhalmi Apátsági Pincészet is (50 ha szőlőterület) és egy tokaji 9 hektáros szőlőbirtok tulajdonosa is a magyarországi befektető csoport elkötelezett tagjai köze tartozik.”

További infó: http://www.carastelecwinery.com/home_hu.html

Március 31., 19.00 óra. A borok mellé lesz kaja is. Beugró 50 lej. Részvétel csak előzetes regisztráció alapján. Regisztrálni lehet email-en (schmak@araditulipan.eu) vagy telefonon (0722 242 877 ).

Schmak András

Categories: Életstílus, Főoldal-5