Arad hátán csócsálgatták egymást

Arad hátán csócsálgatták egymást

A megyei tanács és a polgármesteri hivatal úgy gondolta, még az országos költségvetés megszavazása előtt nyilvánosan összeülnek Arad parlamenti szenátoraival és képviselőivel, hogy vázolják, hol a leglyukasabb a zseb, milyen beruházásokra kellene központi költségvetési forrás.
A felek – ellenzéki megye, város valamint szocdem parlamenti fölény és kormányzás – természetesen csak percekig bírták politikai beszúrogatások, személyeskedések nélkül, ami aztán véglegesen rátelepedett a hangulatra.
Elhangzott, hogy a közalkalmazotti béremelés, a 102 adó és díjszabás eltörlése léket vág a két intézmény költségvetésén, alig marad pénz beruházásokra. Iustin Cionca megyei elnök, Gheorghe Falcă polgármester többek között a két felüljáró befejezésére, kórházfejlesztésekre, infrastrukturális és sport-beruházásokra vár pénzt, a Holtmaros, a reptér ügyének rendezésére, a Nagy Egyesülés emlékművének felállítására pedig intézkedést a minisztériumoknál, hogy csak néhányat enlítsünk a hosszú sorból.
Ami az ígéreteket illeti, a PSD törvényhozói rendkívül visszafogottak voltak, magyarán sok vizet nem fognak zavarni Bukarestben az ellenzéki Arad érdekében. De jelezték, hogy majd intézkednek, tárgyalnak, sőt, a helyi közigazgatással is szívesen találkoznának rendszeresen.
Bognár Levente alpolgármester elmondta, más országok mintájára nem ártana, ha itt is bevezetnék a „kulturális fejpénzt”, vagyis a települések, a lakosok számának alapján központi kvótát kapnának, és ebből is finanszíroznák, többek között a színházat, filharmóniát.
Faragó Péter, mivel külföldön tartózkodik, nem tudott jelen lenni, őt Bölöni György megyei tanácsos, a kabinetiroda vezetője képviselte.

Categories: Aktuális, Slider