Tulipán a disznólábak között: felvirágoztatták Dezső tappancsait

Tulipán a disznólábak között: felvirágoztatták Dezső tappancsait

Politikagyilag ennyire megtámogatott RMDSZ-es csapat még sosem vett részt a Pécskai Disznótoron. Elnökök sora, alpolgármester tolta Bacsó Péter “A tanu” könyvéből-filmből híres négylábú Dezsőjének halotti szekerét az enyészet ösvényén, ráadásul nem csak azért érkeztek, hogy hátráltassák a szakik munkáját, hanem derekasan kivették részüket a torral járó izzadságban is. Péró Tamás megyei ügyvezető elnök, például, zokszómentesen, intésre hordta vödörrel a meleg vizet, amikor a csapatérdek azt megkívánta. Sandu Krisztián sofronyai alpolgármester ízesített, darált, szervezte az egybedisznó finom falatokká való szétzüllését, Zágoni Szabó András helyi tanácsos, országos RMGE ügyvezető elnök sem bújt el, amikor cipekedni, vagy takarítani kellett, de jelen volt Bölöni György helyi tanácsos (lesz még megyei is), és nem utolsó sorban Faragó Péter, aki csak azért érkezett késve, mert a prefektúrán délelőtt vette át az okmányt, miszerint már ha nem is akarja, parlamenti képviselő lesz keddtől.
A disznólábak közé beszúrt tulipánokat Zágoni hozta, ám azt sehogy sem akarta elárulni, milyen virágüzleti kapcsolatokkal rendelkezik, hogy még vasárnap délelőtt is frissen vágott virágot tudott szerezni. Meg azt sem, a délelőtt hanyadik percében világosodott meg, és találta ki a díszítés eme sajátságos elemét.
És ez semmi. Hogy még kik tolták a Tulipán-csapat szekerét, kik dolgoztak Dezső szétcincálásán, kik nélkül maradt volna üresen a bél, azt megtudják az alábbi videóból:

Categories: Aktuális, Slider