Bognár Levente: „parlamenti képviseletet az aradi magyarságnak”

Bognár Levente: „parlamenti képviseletet az aradi magyarságnak”

„Rendkívül fontos, hogy Arad és a megye ismét parlamenti képviselettel rendelkezzék, mert a közösség érdekképviseletét és érdekérvényesítését minden szinten biztosítani kell: helyi, megyei és országos szinten. Ezért ott kell legyünk a parlamentben, ám ehhez viszont elengedhetetlenül szükséges, hogy december 11-én mindenki menjen el szavazni és tegye a pecsétet az RMDSZ jelöltjeire.
Akik az önkormányzatban dolgozunk érezzük, tudjuk, tapasztaljuk, hogy csak akkor szolgálhatjuk eredményesen a magyarságot, ha a megszülető törvények a helyi közösségek érdekeit, a valós önkormányzatiságot szolgálják. Olyan törvényekre van még szükség, amelyeknek tervezetét az RMDSZ készítette elő, vagy aktív partner volt, esetleg hosszú évek óta célul tűzött ki, hisz ezek biztosítják a kisebbségi jogokat.
Külön kiemelném, mennyire fontos lenne az aradi magyarság számára is a kulturális autonómia, a nyelvi jogok kiharcolása. Az RMDSZ már nem 20 százalékos küszöbről beszél, hanem alacsonyabbról, sőt, szeretnénk egy számottevő lakossági létszámhoz kötni a kétnyelvű közigazgatást, közösségi jogokat.
Ami a valós decentralizációt illeti, ami számunkra fontos, hogy ott, ahol az értékek megtermelődnek és gazdasági szempontból komoly lépések születtek, a helyben megtermelt értékek minél nagyobb százalékban helyben maradjanak. RMDSZ-hozzájárulással tudunk csak majd olyan gazdasági törvényeket hozni ebben az országban, amelyek megnyitják a kaput a decentralizáció, az igazi önkormányzatiság felé.
Parlamenti képviseletet, kétnyelvű közigazgatást, közösségi jogokat az aradi magyarságnak!”

Bognár Levente, Arad alpolgármestere, képviselőjelölt

Comandat de UDMR. Editat de Asociaţia Qult-Ar. Cod: 13160001

Categories: Aktuális, Slider