Gyűlnek az ígéretek a két felüljáróra

Gyűlnek az ígéretek a két felüljáróra

Öt évvel ezelőtt kezdődtek el munkálatok Arad északi körgyűrűjén a két felüljáró építésénél, négy évvel ezelőtt pedig át kellett volna adni őket. Nem sikerült, a beruházás a politikai csatározások és a honi bunkóság áldozatai. A héten Aradra váratlanul becsöppenő Sorin P. Bușe közlekedési miniszter újabb mézesmadzagot húzott el az aradiak orra alatt: megígérte, hogy 2017-ben mindkettőt átadják. Megjegyzendő, hogy hamarosan rajtol a választási kampány.
Állítólag újabb közbeszerzési pályázatot írnak ki, miközben idén májusban már érkeztek ajánlatok, erről az Aradi Nap annak idején beszámolt: az országos út- és autópálya építő (CNADNR) négy ajánlatot kapott a Kürtösi útnál lévő vasúti felüljáró befejezésére. A legkisebb árat a városnál és a megyénél egyaránt házi beszállítónak számító Tehnodomus kft. tette 11 916 965 lejes ajánlattal (ÁFA nélkül). A szintén házibarát, és Ioan Faur egykori ICIM-tulajdonos által fémjelzett Sylc Con Trans kft. a temesvári OPR Asfalt kft.-vel konzorciumban 11 940 388 lejt (szintén ÁFA nélkül) írt a papír aljára, és épp csak lemaradt a dobogó tetejéről. A Sylc Con Trans-OPR Asfalt tandem egyébként már régi havernak számít, hisz a Pécska-Arad autópálya befejezésére is közösen jelentkeztek annak idején. Akkor a partnerük a Luca Way volt.
A harmadik az osztrák Implenia Baugesellschaft Gmbh., amelyik 12 609 165 lejt kért, a negyedik pedig a vélhetően a felhők pereméről letekintő Via Carpatia Consult-Gamida Euromark-Luconsa BM alkotta konzorcium, ők 19 495 643 lejre taksálták a kivitelezést.
Az már csak hab a tortán, hogy a CNADNR eredetileg 30 millió lejre becsülte a munkálatokat, így érdemes lenne elgondolkodni a cégnél, miért, ki(k)nek az érdekében tolták ennyire fel a saccolást, hisz a várható nyertes szinte harmadáron vállalja most. És a pályázók – a CNADNR becsüseivel ellentétben – nyilvánvalóan értenek hozzá, nem légből kapott árat kínáltak.

Categories: Gazdaság, Slider