Ars HUNGARICA 2016

Ars HUNGARICA 2016

2016. november 10. és 16. között megrendezésre kerül Nagyszebenben a tizenegyedik Ars HUNGARICA kulturális fesztivál, amelynek célja kulturális élményt kínálni a helyi közösségnek és a látogatóknak, hangsúlyozni a magyar jelenlétet a Kárpát-medence határán. Ugyanakkor, a más nemzetiségű személyek előtt magyar kulturális bemutatkozási platform a nagyszebeni Ars HUNGARICA fesztivál, amely teljes nyitottsággal közelíti meg az etnikailag vegyes családokat.

2016-ban öt kiállítással, nyolc koncerttel, három színházi- és versmondó előadással, négy gyermekműsorral, konferenciával, emlék- és ünnepműsorokkal, táncházzal csalogatja a főszervező HÍD – Szebeni Magyar Egyesület a magyar közösség tagjait és a nagyközönséget.
“Borsos Miklós Nagyszebenben született 110. évvel ezelőtt és a fesztivál keretén belül négy napos eseménysorozatot szervezünk ez alkalomból, a Nagyszebeni Református Templom 230 éve épült és november 13-án istentisztelettel, kiállítással és könyvbemutatóval ünnepelünk, nem utolsó sorban november 15-én a Kárpát-medence, jelenleg különböző országaiból meghívott szervezetek képviselőinek előadásaival és vonzó versmondó előadással ünnepeljük a Magyar Szórvány Napját.
Mindenkit tárt karokkal és nagy szeretettel várunk Dél-Erdély egyik legismertebb magyar kulturális fesztivál műsoraira a mindig fiatal és csábító Nagyszebenben!”

A fesztivált Nagyszeben Önkormányzata és Polgármesteri Hivatala, illetve a Bethlen Gábor Alapítvány és az RMDSZ-Communitas Alapítvány támogatják.

Categories: Életstílus, Főoldal-5