Vöröshimlő-járvány: a harmadik kiskorú halt meg

Vöröshimlő-járvány: a harmadik kiskorú halt meg

A közegészségügyi igazgatóság hivatalosan is elismerte, hogy Arad megyében vöröshimlő-járvány szedi áldozataiat. A megyei kórház gyermekrészlegének fertőző osztályán már nincs üres ágy, annak ellenére, hogy a meglévő 20 helyet öttel bővítették. A helyzet annyira súlyos, hogy a felnőttekhez is beutaltak tíz kiskorút. Idén Arad megyében hivatalosan 140 vöröshimlős esetet regisztráltak, a megbetegedések száma folyamatosan emelekedik, miután nagyon sok szülő nem oltatta be gyermekét.
Ma reggel egy 16 éves kovaszinci fiú halt meg a kórházban, ő már harmadik idén. Vasárnap utalták be, állítólag unokatestvéreitől kapta el a betegséget, de komplikációk léptek fel, leállt a szíve és a légzése, az orvosok már nem tudták megmenteni az életét, mert egyéb fejlődési rendellenességekben is szenvedett. A leleteit a bukaresti Cantacuzino Intézetbe küldték vizsgálatra, ugyanakkor a boncolást is elrendelték.
Tény, az utóbbi években egyre több szülő tagadja meg gyermeke oltását – legyen az bármilyen típusú, és gyakran vallási okokból –, így nem véletlen, hogy a megyében kitört idén a vöröshimlő járvány.

Categories: Aktuális, Slider