Két rendőr biztosította a migránsok nyugalmát

Két rendőr biztosította a migránsok nyugalmát

Két aradi rendőr is tagja volt annak a kiválóan megszervezett bűnözöi csoportnak, amelyik migránsokat hozott, majd vitt át Magyarországra. Egyikük Mihai Mârza, akinek a határrendőrségen belül pont a határon átnyúló bűnözés elleni harc lett volna a feladata, a másik pedig Traian Ciul borosjenői rendőr. Az evz.ro információi szerint a két aradi rendőrnek az volt a feladata, hogy a migránsokat szállító autóknak sima utat biztosítsanak Magyarországig, senki ne ellenőrizze a határon, kik ülnek a gépkocsikban.
A bűnszövetkezet izraeli tagja afrikai, ázsiai migránsokat szedett össze, mások segítettek eljutni nekik Törökországon Bulgárián át Romániába, Arad megyében pedig, egy nő által bérelt házban lapultak, amíg indultak a kisbuszok velük át Magyarországra.
Az ügyet a szervezett bűnözés elleni ügyészség (DIICOT) temesvári csoportja göngyölítette fel, de arról nincs még információ, hogy magyar oldalon kik csukták be a szemüket a migránsokkal teli kisbuszok láttán. Mert az biztosra vehető, hogy „jószomszédi” segítség nélkül ezek az emberek nem juthattak át a határon.

(Fotó:illusztráció)

Categories: Aktuális, Slider