UTA-DigiTV háború: 17 500-ért nem adják

UTA-DigiTV háború: 17 500-ért nem adják

A DigiTV 350 ezer euróért vásárolta meg a Román Labdarúgó Szövetségtől (FRF) a II. Liga 2016-2017-es bajnoki évadjának meccsközvetítési jogait. Eddig, minden csapat örült, ha képernyőre került, most viszont az UTÁ-nál joggal vágta ki a biztosítékot, hogy a DigTV kérte, halasszák el Aradon a szombati – Dacia Unirea Brăila elleni – meccsekezdést 11.00-ről 15.00 órára, amennyiben akarják, hogy közvetítsék. Az UTA vezetősége azonnal nemet mondott, ezt hivatalosan, átiratban közölte is a szövetséggel.
Az aradiak, a sportarad.ro információi szerint 17 500 eurót zsebelnek a bajnoki évad meccsközvetítéseiért, s a tévénézők számát, a találkozók iránti érdeklődést tekintve az UTA úgy érzi, ennél többre érdemesek.
A végkifejlett (még) ismeretlen, de kicsi a valószínűsége, hogy a két nagyhatalom – DigiTV, FRF – ellen az UTÁ-nak van esélye. Az ügy másik vetülete, hogy az UTA vezetősége kiakadt, mennyire kevesen látogatnak ki a mérkőzéseikre, némi fellendülés csupán a tavalyi bajnoki évad végén volt tapasztalható, de a rájátszásban sem „szedték szét” a szurkolók a Motorul pályát. Egyébként az átlagos érdeklődés a meccseken pár száz néző, vélhetően a csapat vezetősége úgy véli, a tévéközvetítések tartják otthon a drukkereket, ami nekik bevételkiesést – jegy, bérlet – jelent.

(Fotó: archív)

Categories: Slider, Sport