Az ex-politikus, most szállodás megelégszik 3,75 millió euróval

Az ex-politikus, most szállodás megelégszik 3,75 millió euróval

Finoman fogalmazva, politikai lobbierejét (is) bevetve „privatizálta” tizenegy évvel ezelőtt a Menyháza Szállót (Hotel Moneasa) a több pártot is megjárt, négy éve a PSD-ből is kiutált Nicoară Creţ aradi politikus, korábbi parlamenti képviselő. Creţ annak idején 1,5 millió eurós banki hitelből vásárolta meg Menyházán a 96 szobás szállodát, most pedig a tavalyi 5 millióról 3,7 millió euróra csökkentette az eladási árat. És ebből egy eurócentet sem enged.
Az ex-politikus egyébként még négy évig törleszti a banki hitelt, de szerinte a szálloda anyagi szempontból „tiszta”, jövedelmező, van pénze a kölcsöntérítésre, és német meg olasz befektetők érdeklődnek a Menyháza Szálló után. Creţ a news.ro-nak azt nyilatkozta, 70 évesen már nem akar a szállodával foglalkozni, megelégszik egy kis panzió üzemeltetésével is.
Az Aradi Nap ellenőrizte: miközben a news.ro-nak azt nyilatkozta, hogy a szálloda évi kb. 3 millió lejes forgalom mellett 10 százalékos profitot termel, valójában 2014-ben a cég nulla árbevételt és 709 ezer lejes veszteséget jelentett az ANAF-nak. A szálloda 2015-re nem tett le mérleget a pénzügyhöz, ami egyébként kötelező lenne.

Categories: Gazdaság, Slider