“De nehéz az iskolatáska”

“De nehéz az iskolatáska”

A tavalyi kezdeményezés sikerén felbuzdulva idén is megszervezi a tanszertámogatási akciót az RMDSZ Arad megyei szervezete az aradi Pro Identitas Egyesület.
A „De nehéz az iskolatáska!…” elnevezésű taneszköztámogatási programban 50-60 lej értékű csomagokat kap minden olyan diák Arad megyében, aki a 2016–2017-es tanévben magyar iskolában vagy tagozaton kezdi az előkészítő osztályt. A tanszercsomagokat a szülők és pedagógusok javaslatai alapján állítják össze, és minden településen az RMDSZ helyi illetékesei adják majd át az érintett családoknak a tanévnyitókat követően.
Tavaly több mint 160 magyar előkészítő osztályos kisdiák iskolakezdését támogatta tanszerekkel az RMDSZ és a Pro Identitas Egyesület.
„A kezdeményezés része az RMDSZ beiskolázási kampányának, és ezzel is ösztönözni szeretnénk azt, hogy a magyar családok az anyanyelvű oktatást válasszák a gyermekeiknek. Csak akkor maradhat fenn egy közösség, ha az új nemzedék anyanyelvén tanul, oktatásunkat viszont úgy őrizhetjük meg, ha gyermekeinket magyar óvodába, iskolába íratjuk” – fogalmazott Faragó Péter, az RMDSZ Arad megyei szervezetének elnöke.

Az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének sajtóközleménye

 

733

Categories: Életstílus, Slider