Cionca ölébe hullott a reptér-csontváz (is): most kaszabol

Cionca ölébe hullott a reptér-csontváz (is): most kaszabol

Ahogy az Aradi Nap megírta, az új megyei elnök, Iustin Cionca keresi a csontvázakat a szekrényben, amelyeket elődje, Nicolae Ioţcu „rejtett el”. Az Arad-Felnak út felújítási projektjét követően ma a reptér csontváza is ölébe hullott: a június 30-i megyei tanácsülésen az egyik napirendi pont a megyei tanács alárendeltségébe tartozó reptér vezetőségének megnyirbálásáról szól. Cionca ma esti közleményében jelezte, beindul a fűnyírás, minden, hozzá tartozó intézményben várható a vezető grémium létszámának csökkentése. Izgalmas csörte lesz, hisz a reptér egyik vezetője, a PNL-s Ovidiu Moşneag, aki június 5-től nem városi, hanem már megyei tanácsos.
Ami a repteret illeti, a Ioţcu-csontváz sokba kerül még az aradi adófizetőknek, s a jelek szerint Cionca ezzel is szembesült. A korábban megkötött szerződés szerint ugyanis a Cargo Terminal átalakítására a kivitelező 1,84 millió eurós bankhitelt vett fel, ám az összeget a megyei tanács majd részletekben törleszti. Magyarán: elkészült a terminál, járatok nincsenek, a Ioţcu által beharangozott, bemutatott Join!Regional Airlines lapít, holott pár hónapja még azt ígérte, júniustól foglalhatóak a jegyek a tervezett járatokra (Bukarest, Stuttgart stb.).
Tetszik, vagy sem, Arad reptere a Temesvár-Nagyvárad-Kolozsvár-Marosvásárhely négyszögben halott.
Eléggé naívan, Cionca ma esti közleményében azt hangoztatja, hogy az aradi repteret bele kell foglalni Románia közlekedési „masterplan”-jába, tervezi a kifutópálya meghosszabbítását, s ehhez kéri a két alelnök, az aradi parlamenti képviselők támogatását.
Csak remélni lehet, hogy ezeket ő sem gondolja komolyan. Már csak azért sem, mert Európában (is) a hasznot hozó reptereket a légitársaságok választják ki, s nem fordítva történik.

(irházi)

Fotó: a felavatott, üres terminál

Categories: Gazdaság, Slider