Elballagtak a pécskai nyolcadikosok

Elballagtak a pécskai nyolcadikosok

Csütörtökön 11 órától ballagott el a pécskai 2-es számú Általános Iskola magyar és román tannyelvű nyolcadik osztálya.
A végzősök az iskolaudvarból indulva, a hetedikesek felvezetésével járták körül utoljára az iskola folyósóit, tantermeit, énekelve, majd a díszterembe mentek, ahol már várták őket rokonaik, barátaik.
Bacsilla Eszter igazgatónő Kodály Zoltán szavaival kívánta a nyolcadikosoknak hogy váltsák valóra álmaikat: „Életed útját magad választod, / Válassz hát úgy, ha egyszer / Elindusz, nincs már visszaút.”
Miután ft. Czeglédi Ferenc plébános vezetézésel elimádkozták a Miatyánkat, Antal Péter polgármester köszönte meg a szülők, nagyszülők, tanárok fáradozásait a gyermekekért, majd felhívta a végzősök figyelmét a továbbtanulás fontosságára, függetlenül attól, hogy ezt szakiskolában, vagy középiskolában, utána pedig egyetemen teszik.
Az ünnepségen jelen volt Miodrag Stanoiov alpolgármester is.
A magyar nyolcadikosokat Varga Ibolya osztályfőnök búcsúztatta, aki kitartásra, munkára bíztatta őket a jövőben is, hiszen, a teknős és a nyúl meséjének tanulságából kiindulva „a verseny nem ért véget és a vetélytársak nem várnak”.
A nyolc végzős diák nevében az osztályelső Kecskés Tamás Attila búcsúzott, akit az iskola vezetősége nevében az igazgatónő külön jutalmazott a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen elért megyei első helyezéséért.
Az ünnepség végén levetítették a diákok által készített kisfilmet az elmúlt nyolc év egy-egy emlékezetes pillanataival.

Sinka Pál

Categories: Életstílus, Slider