Reptéravató Aradon: már csak a gépek hiányzanak

Reptéravató Aradon: már csak a gépek hiányzanak

Az Aradi Megyei Tanács akkora csinnadrattával avatta a reptér indulási oldalának új terminálját, mintha a járatok sorban állnának. A ma esti avatón azonban repülőt nem láttunk, csak fényképeken, azokat is a múlt századból.
Aki politikában, közigazgatásban labdába rúg Aradon, jelen volt, néhány hölgy pedig alaposan túlöltözte az eseményt, és báli ruhában csillogott.
A valóság azonban ennél sokkal szürkébb: a kb. kétmillió eurós beruházás költségeit a kivitelező hitelezte meg, a megyei tanács pedig részletekben törleszti majd. Mindezt Adrian Ţolea ideiglenes megyei elnök kivételesen elmés konstrukciónak állította be, holott semmi garancia arra, hogy a reptér nyereségre vált, és ebből fizethetnek. Magyarán, a dolog egyelőre úgy áll, hogy az aradiak zsebe bánja a még Nicolae Ioţcu kezdeményezte beruházást.
A ma esti avatón elhangzott, hogy az egyébként futottak még kategóriába sem tartozó Join!Regional Airlines júniustól három járattal tölt életet a reptérbe: Bukarest, Stuttgart és Verona. Korábban Bécsről is szó volt. Az Aradi Nap információi szerint Bukarestbe hétköznapokon repülnének, s az ár egy útra kb. 70 euró lesz. Várhatóan egy-két, valahonnan lízingelt vagy kölcsönzött kisebb gépet állomásoztatnak Aradon.
Az tény, hogy az indulási oldal szépen kivitelezett és „csilivili”, más kérdés, hogy az érkezés a régi épületben lesz, ám itt még sok munka vár a reptérre, mert ez teljesen lepukkant állapotban van. Látva az új csarnok méreteit, simán befért volna ide az érkezési oldal is.
A Join várhatóan heteken belül megkezdi az online jegyárusítást, ekkor derül majd ki, hogy mennyire lehet életképes a tervük.
Az eseményen részt vett, többek között Faragó Péter megyei RMDSZ-elnök, Péró Tamás ügyvezető elnök, Bognár Levente alpolgármester, Sipos György megyei tanácsos, Andresz József vingai tanácsos.

(irházi)

403

Categories: Aktuális, Slider