Mérleg és választási előkészületek az RMDSZ-nél

Mérleg és választási előkészületek az RMDSZ-nél

„Habár országos viszonylatban nehéz évet zártunk, Arad megyében az RMDSZ-es polgármesterek vezette településeken elég jó esztendő volt 2015, hisz mindenhol elkészült valami, fejlődött” – sommázta röviden a tavalyi évet Faragó Péter az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének elnöke ma délelőtt. Megjegyezte, a központi költségvetésből Aradnak alig cseppent valami, a beruházások helyi forrásokból, EU-s pályázatokból és a megyei tanács támogatásából készülhettek el. Ez utóbbiért külön köszönetet mondott a két RMDSZ-es megyei tanácsosnak, Bölöni Györgynek és Sipos Györgynek.
Elmondta, jó kapcsolatokat ápoltak a civil szervezetekkel, egyházakkal, és a fő célkitűzés a magyar nyelvű oktatás megerősítése volt.
Ami az idei esztendőt illeti, a helyhatósági és az általános választások megrajzolják a szervezet fő feladatait. A várhatóan júniusban megtartandó helyhatósági választás előkészületeit megkezdték, a jelöltek sorrendjét belső választások határozzák meg, ezeket március 20-ig lezárják. Minimális célkitűzés a 2012-es eredmények megismétlése: öt polgármester, 60 tanácsos.
Bognár Levente, a városi szervezete elnöke, alpolgármester is a magyar oktatás működtetését jelölte meg, mint kiemelt stratégiai célkitűzést, ugyanakkor elmondta, kiemelt szerep jutott a civil szférának, egyházaknak, fontos a kultúra, művelődés támogatása. A célok idén is a tavalyiak, s az eredmények csak a többséggel folytatott konstruktív tárgyalások útján érhetőek el.

(ij)

Categories: Aktuális, Slider