Amerikában fakadt ki a Polaris-korrupció: következik Arad?

Amerikában fakadt ki a Polaris-korrupció: következik Arad?

A DNA mellett az FBI is beletaposott a több romániai városban a hulladékgazdálkodási koncessziót elnyerő Polaris Holding Rt.-be. Dumitru Martint, a cég egyik résztulajdonosát december elején vették őrizetbe az Egyesült Államokban, miután beépített FBI-ügynökök lebuktatták, mert egy millió dollár kenőpénzt ajánlott a Konstanca megyei reptérre korábban betelepedett amerikai kontingens egyik tisztjének, hogy intézze el számukra a 12 millió dolláros hulladékszállítási szerződést. Úgy tudni, előlegként már leperkált 100 ezer dollárt, de vélhetően az amerikai légierő tisztje titokban feljelentést tett, így buktatták le D. Martint, aki az elmúlt időszakban több alkalommal is az Egyesült Államokba utazott tárgyalni. A nyomozásból kiderült, nem ez az első szerződés a Polaris és az amerikai hadsereg között.
Radu Mazăre volt konstancai polgármester szintén a Polaris-szerződésbe bukott bele – többek között –, kérdés, hogy a cég, a látszólag bevett sablon alapján, Aradon is fizetett-e kenőpénzt, hogy koncessziós szerződést nyerjen, majd ezt meg is hosszabbítsák.
A DNA ügyészein múlik, mennyire mélyre hajlandóak leásni a szemétszállító cég aktáiban, kapcsolatrendszerében. A kipattant botrány lehet, Aradon is okoz álmatlan éjszakát néhány személynek a polgármesteri hivatalban.

(ij)

Categories: Aktuális, Slider