Angol sztárborász kóstolt Balla Gézánál

Angol sztárborász kóstolt Balla Gézánál

„Ha vendég is, de mondjon őszinte kritikát” – nyilatkozta Balla Géza aradi borász (Wine Princess) kizárólag az Aradi Napnak, miután „túlélte” Nagy Britannia egyik legjobb borszakértőjének, Caroline Gilbynek a látogatását. És kóstolását. Gilby egy francia és egy bolgár borszakértő társaságában töltötte a hétvégét a Wine Princess ópálosi központjában, s a házigazda elmondása szerint 18 bort kóstolt meg.
– Nem akartam dicsekedni neki, ezért a borsorban a prémium termékeim mellett olyan nedűket is megmutattam, amelyekkel kapcsolatban egy dolgot szerettem volna csak: mondja meg őszinte véleményét. Tény, fontos volt számomra, hogy igazi szakemberekkel elbeszélgessek, s ez sikerült is. A világban kialakult rendszerrel, miszerint ha egy menő szaklapban megdicsérik egyik borodat, abból holnap már nincs raktáron, ám ha letolják, teheted füstre, nem igazán értek egyet, de hát alkalmazkodni kell a trendhez. Caroline Gilby leginkább a 2012-es fekete leánykámat, a 2013-as cabernet boromat, valamint a bemutatott kadarkát, rozét, furmintot értékelte. Kevesen dicsekedhetnek, hogy ilyen jeles borászok személyesen is meglátogatják pincészetüket – tette még hozzá Balla Géza.
A látogatás, kóstolás megtörtént, és Balla Géza nem titkolja, izgalommal várja, mit ír majd róla Caroline Gilby, aki, többek között a legnevesebb brit borszaklapokban – Decanter, Harpers, Drink Business stb. – mondja el véleményét. Gilby egyébként az elmúlt években főként a magyarországi borokra szakosodott, remekül ismeri a térséget, ezért is megtisztelő Arad-Hegyalja számára a látogatása.

(irházi)

Categories: Életstílus, Slider