Gazdát cserél Aradon a Galleria pláza: valakit bepaliznak

Gazdát cserél Aradon a Galleria pláza: valakit bepaliznak

Eladási előszerződést kötött az amerikai Lone Star többségi tulajdonában lévő Global Trade Center (GTC) az aradi Galleria pláza értékesítésére. Az egykori esztergapadgyári focipálya helyére felhúzott bevásárlóközpont túl messze volt Arad belvárosától ahhoz, hogy megkapaszkodjon a kiskereskedelmi palettán, hisz köztudomású, hogy a megyeszékhely vásárlóereje abszolút központ-centrikus. A Cora hipermarket kivonulása pedig megpecsételte a Galleria sorsát, a még megmaradt boltokban pedig hónapok óta csak lézengenek a vásárlók. Egyelőre üzleti titok, hogy az egész beruházásba az építési költségek mellé további egymillió eurót befektető GTC kit palizott be az aradi plázával.
A GTC 33,6 milliós EBRD-hitelből húzta fel az aradi és a Piatra Neamţ-i plázáit, ám a törlesztési tempót nem tudta tartani, ezért nyár elején újratárgyalta a hitelvisszafizetést a finanszírozóval. A két pláza piaci értéke az elmúlt hónapokban 35,1 millió euróról 8,5 millióra csökkent, derült ki a cég legutóbbi pénzügyi jelentéséből. A GTC veszteséggel adta el buzăui és suceavai plázáit.
Egyébként a Galleria megnyitásakor az izraeli vezérigazgató azt mondta, a verseny majd eldönti, hogy ők, vagy az Atrium marad talpon. A piac döntött.

(irházi)

Categories: Gazdaság, Slider