Lebontották Kaszoján a menedékházat: a medence még megvan

Lebontották Kaszoján a menedékházat: a medence még megvan

Vélhetően sok ezer – ha nem tízezer – aradit fűznek kedves emlékek a kaszojai menedékházhoz, amely a héten eltűnt a föld felszínéről. Amennyi a képen látható, annyi maradt még belőle, valamint a medence, amelynek vizében szintén sok ezer aradi mártózott meg az évtizedek során.
Igaz, szomszédságában, magyar-román uniós projekt keretében úgynevezett „Zöld Ház” épül. Cél, a környezetvédelem, a hagyományos mesterségek népszerűsítése a fiatalok körében. Az Arad-Makó tükörprojekt keretében épülő házban lesz, többek között 150 helyes konferenciaterem, 30 ágyas lakrész, ahol majd a fiatalokat nevelik a környezettudatos életvitelre, de lesznek kiállítások, egyéb rendezvények. A 775 ezer eurós beruházás – ebből 433 ezer vissza nem térítendő uniós támogatás – munkálatait ma délben mutatta be a sajtónak Ana Maria Dumitrean a projektet elnyerő megyei kulturális központ igazgatója. A projekt „tükre” Makón látható, és már elkészült.
Ha úgy gondolják, osszák meg most régi, kaszojai fotóikat, amelyeken látszik a lebontott épület.
Egyébként a megyei kulturális központ már elkezdte saját forrásból a többi kaszojai létesítmény felújítását, céljuk, hogy itt újjáélesszék az alkotótábort, rendbe tegyék a szabadtéri kiállítást.

 

313

Ugye emlékszenek rá?

 

310

A medence nyomai még megvoltak ma

 

 

 

311

Készül az új épület

 

Categories: Életstílus, Slider