Lelakatolhatják a repteret: elszáll Aradról a WizzAir

Lelakatolhatják a repteret: elszáll Aradról a WizzAir

Daniel de Carvalho, a WizzAir sajtófelelősének megfogalmazása szerint „várakozáson alul teljesített” az Arad-Milánó (Bergamo) járatuk, ezért április 17-től megszüntetik. Magyarán, olyan kevés volt az utas, hogy már nem érte meg a légitársaságnak, amelyik javasolja az aradiaknak, hogy Temesvárról repüljenek Milánó irányába. Ovidiu Moşneag, az aradi reptér igazgatója a Ziarul Financiarnak azt nyilatkozta, hozzájuk a nyújtott szolgáltatásokra semmiféle panasz nem érkezett a WizzAirtől, de úgy tudja, más célállomásra irányítják a gépet, s ő is megjegyezte, „Temesvár mindössze 40 kilométer”.
A mai – más témában összehívott – sajtótájékoztató után Nicolae Ioţcu megyei elnök nem akart konkrét választ adni az ügyre, átdobta a döglött macskát a városhoz, ahol Moşneag tanácsos. Annyi célzást azonban eleresztett, hogy a reptér felfuttatási stratégiájában nem tudtak megegyezni. Kérdés, van-e értelme ilyen körülmények között megépíteni az új utasterminált. Igaz, a költségeket a kivitelező előlegezi meg, s habár a megyei tanács ígéri, hoz járatokat Aradra, mert „előrehaladott tárgyalásokat folytatnak”, Temesvár közelségében nincs sok esély arra, hogy másik légitársaság megvesse itt a lábát. A WizzAir-ben megvolt a jóindulat, kétszer is próbálkoztak, de hiába, kevés az utas, egy gép le- és felszállása pedig nem olcsó mulatság.
Adalékként: a reptéri stratégia megfeneklése a megye és a város (Ioţcu és Falcă polgármester) közötti viszálykodásra, valamint a PNL-n belül szintén köztük dúló hatalmi sakkjátszmára vezethető vissza.
Az aradi reptér utasforgalma 2014-ben mindössze 28 000 fő volt.

(irházi)

 

Fotó: illusztráció

Categories: Gazdaság, Slider