Pécska bemutatkozott az Utazás 2015 vásáron

Pécska bemutatkozott az Utazás 2015 vásáron

Az elmúlt hétvégén a budapesti Hungexpo csarnokban zárta kapuit az Utazás 2015 elnevezésű nemzetközi idegenforgalmi szakkiállítás, amelyen több, mint 370 kiállító vett részt számos országból.
A nagyszabású rendezvényen a Békés Megyei Tourinform Iroda is jelen volt saját standdal, ahol bemutatta a megye több települését, köztük Battonyát is.
A szoros együttműködés jegyében Marjai János polgármester meghívta Pécskát is, hogy képviseltesse magát a standnál.
Antal Péter pécskai polgármester örömmel tett eleget a felkérésnek és az erre az alkalomra készítetett, magyar nyelvű reklámanyagokkal népszerűsítette a várost. Ezekre felkerült a bivalyfarm, a templomok, a környékbeli kolostorok, a Maroson szervezett kajak-kenu túrák és persze a város büszkesége, a pécskai kenyér is.

– Mindenképpen megérte részt vennünk ezen a kiállításon, mert így Pécska neve eljutott olyanokhoz is, akik talán sosem jártak erre és reméljük felkeltettük az érdeklődésüket – mondta Antal Péter, aki a kiállítás nyitó napján volt jelen Borsodi János battonyai alpolgármester társaságában.
A pécskai polgármester kihasználta az alkalmat és elbeszélgetett több magyar város, köztük Mezőhegyes és Orosháza vezetőjével a helyi turizmus fejlesztéséről, illetve együttműködési lehetőségekről.

Sinka Pál

Fotó: Békés Megye Tourinform Irodájának standja

Categories: Környékünk, Slider