Magyarellenes őrület az aradi prefektúrán és rendőrségen

Magyarellenes őrület az aradi prefektúrán és rendőrségen

“Drága prefektúra, drága rendőrség. Annyi dolguk van ebben a városban és most bennünket kérdeznek falra akasztott diplomákról? Azt hiszem, ez már sok. Drága prefektúra, aki első nap bezártátok előttünk a két intézmény közötti ajtót, abszurd, amit csináltok” – mondta ma Gheorghe Falcă válaszként, hogy az aradi rendőrség és prefektúra ismét felmelegítette Atzél Péter egykori polgármester díszpolgári oklevelének másolatát, amelyik Bognár Levente és Cătălin Ţiţirigă alpolgármesterek irodái mellett lóg a falon. A prefektúrát természetesen a szélsőséges Noua Dreaptă tüzelte fel Angel Popescu elnök személyében, aki átiratot küldött ez ügyben. A prefektúra továbblökte a dolgot a rendőrségnek. Az ügyről az Aradi Nap korábban részletesen beszámolt (https://www.aradinap.ro/blog/2014/11/19/bognar-diplomajaval-is-foglalkozik-a-rendorseg/)
A polgármesteri hivatal közleményben adja tudtul, hogy a folyosóin 2008-tól állandó kiállítást rendezett be Arad régi polgármestereinek arcképével, a város életére jellemző, fontos okiratok másolataival. Ez pedig örömmel töltötte el az idelátogató aradiakat, külföldieket.
A prefektus azonban sajnos ráült a szélsőségesek hullámtarajára, s most azt is kéri, hogy a város küldje el nekik, hol van állandó jelleggel kitűzve más államok zászlaja. Mert hozzájuk már öt hasonló panasz is érkezett. A polgármesteri hivatal meg azt kéri válaszában, a prefektúra jelölje meg, hol lát problémákat, hol lobog illegálisan más állam zászlaja.
Az egész cirkusz, amelyet sajnos az aradi román sajtó egy része is hisztérikusan kezel, része a „központi, magyarellenes irányvonalnak”, amelynek egyetlen célja elterelni a figyelmet a Ponta-kormány tragikus, az országot gödörbe taszító politikájáról.

Categories: Aktuális, Slider