Aradi Kamaraszínház: elismerések újabb éve

Aradi Kamaraszínház: elismerések újabb éve

Újabb elismerésekkel zárta az évet az Aradi Kamaraszínház: a toptipp.hu kulturális portál három kategóriában is a legjobban ítélte az aradi produkciókat. Harsányi Attila a Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll és az Oroszok című előadásokban nyújtott alakításáért lett a „Legjobb One man”, a Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll elnyerte a „Legjobb monodráma” elismerést, az Oroszok című előadás pedig a „legjobb dalkoncert” kategóriának lett a nyertese.

2014-ben újra Harsányi Attila kapta a legjobb színésznek járó díjat a Piteşti-en november 14-19. között megrendezésre került XVIII. Nemzetközi „Davila-Interfest” Stúdiószínházi Fesztiválon, valamint az V. Balkáni Színházak Fesztiválján, az Aradi Kamaraszínház, a szegedi MASZK Egyesület és a budapesti Bakelit Multi Art Center koprodukcióban készült „Sex, drugs, gods & rock ‘n’ roll” című „radikális stand up tragedy”-ben nyújtott alakításáért. Az említett fesztiválon Tapasztó Ernőt a „legjobb rendezés” kategóriában jelölték.

A rangos nemzetközi seregszemlén, amelyre többek között koszovói, albán, szerb, bolgár és román társulatok kaptak meghívást, az aradi produkció volt az egyetlen magyar nyelvű előadás.

Az Aradi Kamaraszínház negyedik alkalommal vesz részt a két említett fesztiválon, ahol már több sikert is elért: a Rudolf Hess tízparancsolata című előadásban nyújtott alakításáért Harsányi Attilának a fesztivál legjobb férfi alakításért járó díjat ítélték oda, az Aradi Kamaraszínház és a szegedi MASZK Egyesület koprodukcióban készült Kvartett című előadása a zsűri Interkulturális Párbeszéd különdíját nyerte el, tavaly a Tündéri című minimál-szürreál musicallel Tapasztó Ernő a legjobb rendezésért járó díjat vehette át.

Szintén ebben az évben Harsányi Attila megkapta Miskolc Város Déryné Díját, a szegedi 24. Thealter Nemzetközi Színházi Fesztiválon pedig a legjobb férfi alakítás jelölést kapta. (thealter best of 2014 szubjektív – Nyemcsok Éva Eső fesztiválblogger jelölése Eric Bogossian-José Saramago: sex, drugs, gods and rock’n’roll)

(Fotón: Harsányi Attila)

Categories: Életstílus, Főoldal-5