Adventi hangverseny Szeghalmon

Adventi hangverseny Szeghalmon

Egy különleges zenei program kerül megrendezésre 2014. december 6-án 17.00 órakor a szeghalmi Művelődési Központban, melynek megálmodója és egyik karvezetője Döge Csaba, az egykori Szeghalmi Fúvószenekar oszlopos tagja.
Néhány évvel ezelőtt még Szeghalmon is működött egy színvonalas fúvószenekar, melynek alapító karnagya, Kiss Tamás az est vendégeként lesz jelen. Döge Csaba zenei pályafutását jelenleg a Szeghalomtól 10 km-re fekvő, már Hajdú-Bihar megyéhez tartozó Csökmőn folytatja, ahol már közel 18 éve vezeti a Csökmői Ifjúsági Fúvószenekart eredményesen. Több száz koncert és fellépés van a hátuk mögött, ennek ellenére Csaba elmondása szerint azt tapasztalja, hogy egyre kevésbé van igény a színvonalas hangversenyekre. Többek között a rézfúvós zene népszerűsítésének vágya inspirálta őt arra, hogy hagyományteremtő céllal kezdeményezze a koncert megrendezését. Meghívását elfogadva érkezik majd a Magyar Rádió Gyermekkórusa Dr. Matos László vezetésével, amely a Csökmői Ifjúsági Fúvószenekarral együtt gondoskodik a felejthetetlen zenei élményről.
E koncert több szempontból is komoly jelentőséggel bír, hiszen segíthet terjeszteni és növelni a komolyzene szeretetét megyehatárainkon innen és túl, adventhez kapcsolódóan fokozhatja az összetartozás érzését, a közösségi élményt, és nem utolsó sorban alkalmat ad a volt szeghalmi zenekari tagok baráti találkozójára.

Aki teheti, ne hagyja ki ezt az egyedülálló eseményt! Jegyek kaphatók a szeghalmi Művelődési Központ irodájában.

(Tourinform Körös-Sárrét Iroda, Füzesgyarmat)

(p)

 

 

 

Categories: Főoldal-5, Környékünk