RMDSZ-küldöttgyűlés Aradon [VIDEÓ]

RMDSZ-küldöttgyűlés Aradon [VIDEÓ]

Meglepetések nélkül zajlott ma délelőtt a Bábszínházban az RMDSZ Arad Megyei szervezetének Küldöttgyűlése, igaz, nem is volt ok „izgalomra”, hisz idén nincs tisztújítás a szervezetben.
A résztvevők először Bognár Levente megyei elnök beszámolóját hallgatták meg (ennek videofelvétele lejjebb megtekinthető), majd Hadnagy Dénes, a Megyei Küldöttek Tanácsának (MKT) elnöke foglalta össze a legutóbbi küldöttgyűléstől eltelt időben történteket, kiemelve a közösséggel való kommunikálás fontosságát, a csapatépítést.
Faragó Péter ügyvezető elnök az „operatív stáb” hétköznapi munkájáról beszélt, arról, hogy székházban minden nap akad bőven munkájuk, hisz a programokat, rendezvényeket is ők szervezik, választásokkor pedig kampánystábbá alakulnak, mint tették az EP-választáskor és teszik novemberben az elnökválasztáskor.
Almási Vince a Megyei Önkormányzati Konferencia elnöke az általa vezetett testület fontosságáról, munkájáról szólt.
A küldöttgyűlésen szót kapott természetesen Arad két államtitkára, hogy beszámoljanak ténykedésükről. Király András oktatási államtitkár megjegyezte, hogy „a szervezetből hiányoznak a számok”, vagyis a beszámolók kevés konkrét adatot tartalmaztak. Elmondta többek között, hogy a szervezet rendelkezik egy jó struktúrával a megyében, viszont „nem a tagszám a fontos, hanem hogy hány embert lehet mozgósítani”, például, aláírásgyűjtéskor, vagy voksoláskor. De arról is beszélt, hogy nem tudja elfogadni, hogy 27 ezer Arad megyei magyarból csak 7-8 ezer menjen szavazni, vagy hogy a magyarok közel fele nem küldi gyermekét magyar iskolába.
Horváth Levente, a munkaügyi minisztérium államtitkára kifejtette, miért kell ilyen körülmények között, ilyen partnerrel is kormányzást vállalni, s ezt egy kínai közmondással illusztrálta: „a daru és a gém sosem lesz ugyanaz az állat”. Elmondta, megpróbálnak beavatkozni, hogy védjék a magyar érdekeket, csökkentsék a rossz döntések hatását. Ami a koalícióban történik, az „nem csapatmunka, hanem birkózás” – sommázott. Nem panaszként, de kifejtette, hogy a munkaügyi tárca nem egy könnyű minisztérium – munkanélküliség, nyugdíjasok, pályakezdő fiatalok, új bérezési rendszer szükségessége, szociális háló – de a problémák megoldásához sajnos az RMDSZ-nek nincs partnere. Reményét fejezte ki, hogy a választások után némiképp normalizálódnak az állapotok.
Lészay Ildikó a most egy esztendeje alakult Nőszervezet munkájáról beszélt, a programokról, amelyeket sikerült megszervezniük.
A mai küldöttgyűlésen sor került még, többek között az alapszabályzat- és programmódosítás vitájára,a szakbizottságok jelentéseinek felolvasására.

Categories: Aktuális, Slider