MotoRock találkozó Pécskán

MotoRock találkozó Pécskán

Körülbelül száz motoros vonult fel szombat délután Pécskán a 7-es főúton, a 3-as és a 124-es (Úri) utcán, miután átkeltek a Maros-hídon, Németszentpéteren, Fenlakon, Zádorlakon és Arad körgyűrűjén. Stanislav Ribovici főszervező és csapata ezzel az útvonallal hozott újítást az idén tizedik alkalommal megrendezett MotoRock találkozó programjába.
A helyszín változatlan maradt: a stadion melletti Kiserdőben gyűltek össze a környék motorosai és rockzene kedvelői, hogy aradi, kolozsvári, zilahi, temesvári és magyarországi bandák zenéjére tombolhassanak, különféle vetélkedőkön (szkandenberg, falmászás stb.) vegyenek részt, elbeszélgessenek egy hideg sör és egy tányér bográcsos mellett régi ismerősökkel.
Ezúttal az időjárás is a résztvevőkkel tartott, hiszen az elmúlt évek gyakorlatával ellentétben, idén nem zavarta meg eső a találkozót.
Azért, hogy minél jobban bevonják a pécskaiakat a programba, a szervezők immár második éve szerveztek bemutatót a városközpontban. Idén a polgármesteri hivatal előtti úton Szabó Ákos és Dér Gábor motoros kaszkadőrök nyűgözték le a közönséget.
A leglátványosabb az volt, amikor a motor kipufogójából kicsapó lángokkal gyújtották meg az útra locsolt üzemanyagcsíkot és azon keresztülhaladva adtak elő mutatványokat, illetve amikor Dér speciális bukósisakban kaszkadörködött, amelyből két lángcsóva szállt ki.
Sajnos szombat délelőtt egy baleset is történt: egy szomszédos településről az eseményre tartó motoros halálosan elgázolt a főúton tilosban átkelő idős asszonyt.
A MotoRock 2014 a megyei tanács, az önkormányzat, valamint több pécskai és aradi szponzor támogatávásal jött létre.

 

Sinka Pál

Categories: Életstílus, Slider