Felavatták a Szentmárton-Ottlaka utat [VIDEÓ]

Felavatták a Szentmárton-Ottlaka utat [VIDEÓ]

Ma délben Ottlakán (Grăniceri) felavatták a községet Szentmártonnal összekötő utat, pontosabban annak aszfaltozását, hisz az út eddig is létezett, csak alig használták, annyira rossz állapotban volt. Az eseményen jelen volt, többek között Nicolae Ioţcu megyei elnök, Pluhár László, Elek polgármestere, Ioan Mercea Mácsa polgármestere. A felújítás 12,9 millió lejébe került a megyei tanácsnak, de fontos volt a beruházást megfinanszírozni, hisz a megyei elnök többször is elmondta: cél, hogy a határral párhuzamosan, román oldalon is leaszfaltozzák a településeket összekötő utakat, mire az ország belép a schengeni övezetbe. Ha majd egyszer Románia is tagja lesz az övezetnek, akkor az uniós forrásokból megépített „átjárók” Magyarország fele – Feketegyarmat és Dénesmajor, Ottlaka és Elek, Kisvarjas és Dombegyház között – egyszerűsítik a közlekedést a két ország között Ottlakától Kisiratosig. S ennek gazdasági vonzata sem mellékes.
Ennek az átjárhatóságnak a fontosságáról beszélt az avatón, például Nicolae Ioţcu megyei elnök vagy Claudiu Bătrânuţ ottlakai polgármester.
Ugyanakkor a ma avatott Ottlaka-Szentmárton út 23 km-rel rövidíti meg a helybeliek távolságát Aradtól. Az Elek-Ottlaka közötti 23 km-es út már kész, korábban avatták, és augusztus 2-3-án, rendkívüli engedélyeztetéssel nyitva is lesz a határállomás, hogy az elekiek is átjöhessenek az Ottlakai Falunapokra.
Pluhár László, Elek polgármesterének fentebb látható videónyilatkozatát az Aradi Nap rögzítette.

Claudiu Bătrânuţ és Pluhár László

Claudiu Bătrânuţ és Pluhár László

Categories: Környékünk, Slider