A szülők napközi óvodát akarnak

A szülők napközi óvodát akarnak

Beadvánnyal fordultak a Fabius utcai (Mikelaka) óvodába járó gyermekek szülei a polgármesteri hivatalhoz, hogy támogassa az óvoda programjának meghosszabbítását, magyarán napközivé alakítását, mert sokan képtelenek megoldani a gyermek déli hazaszállítását, majd felügyeletét. Az óvodába 26 gyermek jár, körülbelül fele arányban magyarok, s a magyar osztály szintén aláírta a kérelmet. Az ügy Bognár Levente alpolgármesterhez került, aki az Aradi Napnak elmondta, a hivatal továbbította az igényt az aradi tanfelügyelőségre, ott azonban nemet mondtak, pontosabban azt, hogy lehetséges a napközi, de csak a 2015-2016-os tanévtől.
A polgármesteri hivatal, a szülők azonban már ősztől szeretnék. „A város finanszírozná a szükséges átalakítást, de a végső döntés az oktatási minisztériumnál van, mert további óvónőket kell felvenni” – tette még hozzá Bognár.
Az Aradi Nap kérdésére Király András oktatási államtitkár elismerte, hogy a minisztérium sajnos zárolta az új munkahelyek kialakítását az iskolákban, óvodákban, s ez a dolog sajnos már minden oktatási intézményre káros hatással van, főként, ami a kiegészítő személyzetet illeti. „Azért nincs lehetetlen, foglalkozom az üggyel, s remélem, sikerül őszig megoldani” – mondta lapunknak az államtitkár.

Categories: Aktuális, Slider