Füzes Fesztivál

Füzes Fesztivál

A Füzes Fesztivál nagy múltra tekint vissza, immár 14. alkalommal kerül megrendezésre Füzesgyarmat városában. A Fesztivál három évvel ezelőtt egy igen színvonalas rendezvénnyel, a mazsorett felvonulással egybekötött Fúvós Találkozóval bővült, és a programsorozat a nagy sikerre való tekintettel hagyományteremtő szándékkal kerül évente megrendezésre, amelyet a határ menti települések bevonásával szeretne a város nemzetközi színvonalúra fejleszteni.
A Fesztivál egyedisége abban nyilvánul meg, hogy a környező településeken nincs még egy ilyen két napon át tartó, különböző stílusú, életkorú fellépőket felvonultató rendezvény. Különlegességét innovatív jellege tükrözi, hiszen évente nagyon különböző, ám mindig sokszínű műsorokat tekinthetnek meg a nézők, miközben évről-évre bővül a Fesztivál kulturális kínálata. A város lakossága nagy érdeklődéssel várja ezt az eseményt, főleg a fiatal és közép korosztály, hiszen így élvezhetik a színvonalas előadásokat anélkül, hogy egy nagyvárosba kellene utazniuk. A Fesztivál idegenforgalmi jelentősége sem elhanyagolható, mivel nem csak a helyi és környező településekről, hanem az ország távolabbi pontjairól is érkeznek vendégek.
Idén június 27-28-án kerül megrendezésre a Füzes és Fúvós Fesztivál. 27-én pénteken különleges programmal bővül a rendezvény:  Füzesgyarmat város szülötte, Hegyesi János paraszt költő születésének 115. évfordulója alkalmából  félalakos bronzszobor ünnepélyes felavatására kerül sor, melyen az ünnepi műsor keretében a költő versei hangzanak el. A szobor a város központjában, a Szabadság téren, a virág óra mellett kerül leleplezésre.
Az est folyamán helyi csoportok fellépésével folytatódik a Fesztivál: 18.00 órától a Füzesgyarmati Hagyományőrző Egyesület Népdalkörének műsorát hallgathatjuk meg, amelyet aerobik, társastánc és hastánc bemutatók követnek. 21.00 órától a Csík zenekar, 22.45-től Varga Feri és Balássy Betti, 23.20 órától pedig Oláh Gergő ad élő koncertet. 28-án, szombaton délután 14.00 órakor kezdődik a Fúvós és Mazsorett felvonulás és bemutató, majd megtiszteli a rendezvényt a Magyar Honvédség Hódmezővásárhelyi Katona Zenekara is.19.15 órától a „Dalok a múltból” c. táncos-énekes műsort tekinthetjük meg a Jókai Színház művészeinek előadásában. 20.30 órától a Hősök együttes szórakoztatja a közönséget, majd fellép Danics Dóra, Csordás Ákos, és a V-Tech együttes, és még mindig nincs vége, mert éjfél után tűzijáték is lesz, és aki bírja még, az táncolhat a discoban, mely a programok sorát zárja szombat éjjel.
Aki kedvet kapott, hogy ellátogasson erre a tartalmas Fesztiválra, azt szeretettel várják a helyszínen, a Lázár Gyula Városi Sporttelepen.

Categories: Életstílus, Slider