Sorban aszfaltozzák a pécskai utcákat

Sorban aszfaltozzák a pécskai utcákat

 

Jó ütemben halad a városközpont felújítását célzó európai uniós pályázat megvalósítása, az elmúlt másfél hét alatt már hét utca elkészült, a nyolcadikon pedig dolgoznak.
A polgármesteri hivatal által nyert pályázat keretében a központi 2-es utcát és az arra nyíló 17 utcát aszfaltozzák le, a járdákat leburkolják, az esővízelvezető árkokat pedig lebetonozzák.
Két hete a kivitelező nagy erőkkel látott neki: a forró nyári időben egyetlen nap alatt négy központi utcát aszfaltozott le (a piactérrel szembeni 337-est, a központi üzletsorral szembeni 336-ost, a postahivatal melletti 332-est és a szerb templom melletti 331-est).
Ezt megelőzően, valamennyi utcán elkészültek a járdák és árkok, valamint bevezették a még hiányzó közüzemi szolgáltatásokat.
Az azt követő napokban a munkálatok tovább haladtak az állomás irányába: elsőként a 330-as utca, pár nappal később pedig a 307-es készült el.
Múlt szombaton aszfalréteg került a román baptista templommal szembei 312-es utcára, kedden pedig nekilátott a kivitelező az egykori kosárgyár melletti 318-as utcának.
Antal Péter polgármester elégedett a kivitelezővel és a munka ütemével.
A pályázatban szereplő többi utcán folyamatban vannak a munkálatok, a következő hetekben pedig mindegyiket leaszfaltozzuk – tette hozzá.

 

Sinka Pál

Categories: Aktuális, Főoldal-5